Page content

Mijn verhaal

judith jannink joy for life pure power to blossom

Dag, ik ben Judith Jannink en wil mijn passie graag met je delen: Waarom Jij en Bewegen puur genieten is!

Net zoals in ieders leven kent mijn leven ook hoogte en diepte punten: In deze struggle en stressvolle momenten in mijn leven heb ik intens ervaren hoe fijn het is om juist dan te blijven bewegen.

Ik sportte veel, dat ontlaadde mijn lichaam en geest maar hielp niet genoeg. In 2006 veranderde mijn leven totaal toen ik aan een nieuwe opleiding begon:  Bewegen op muziek met totale aandacht voor het hier en nu. Ik had net een opleiding tot psycho- energetisch therapeut achter de rug, maar dat maakte niet genoeg plezier in me los. Ik merkte dat deze richting me niet de vreugde gaf die ik zocht: ik wilde mijn passie en missie ervaren! Totale blijheid en enthousiasme vanuit mijn essentie voelen.

Het raakte me diep  dat het mogelijk was om alles wat er in mijn leven aan het veranderen was te ervaren in muziek. Helemaal te zijn, te bewegen met alles wat er speelde liet me ervaren dat ik vanzelf weer naar rust en harmonie bewoog. Onderweg kreeg ik vele inzichten en antwoorden waarom ik me niet goed voelde en klachten ontwikkeld had. Muziek hielp me verwerken, muziek hielp me om de juiste keuzes te maken, prioriteiten te stellen en de stappen op het juiste moment te zetten. Het bracht me in contact met mijn diepste zelf, in contact met mijn lichaam dat een vat vol wijsheid bleek te zijn. Door juist op dat moment met veel nieuwe mensen in contact te komen, met gelijkgestemden in de groep zonder dat ik maar iets hoefde te delen van mijn gedachten en gevoelens gaf me enorme ontspanning en diepe rust.

Bewegen op muziek laat onrust oplossen, het geeft helderheid in je hoofd en brengt je  in contact met je essentie en met wat je echt denkt en voelt en vindt. Het is thuiskomen in je eigen vitaliteit, je levenskracht en natuurlijke levenslust!

Het leven wordt een stuk makkelijker als we weer leren met de natuur mee te bewegen. In onze cultuur en samenleving hebben we het zo ingewikkeld gemaakt dat de balans van inspanning, ontspanning en tot rust komen ver te zoeken is. We weten niet meer “hoe we moeten leven”. Dat maakt dat velen klachten hebben, met een burn-out thuiszitten, depressie ontwikkelen en ziek worden.

Als we weer leren hoe we van binnenuit moeten leven, contact hebben met de wijsheid van ons lichaam krijgen we grip en regie op onszelf. Dan kunnen we plezier maken, contact hebben met anderen en vreugde beleven. Het is mijn passie en missie geworden om steeds dichter bij mijn natuur te komen en er vol naar te leven. Dat maakt een krachtige levenslust, vitaliteit, en enthousiasme wakker die ik graag met anderen en met jou deel!

Het is een natuurlijke wetmatigheid dat het leven zichzelf weer in balans en harmonie brengt. Kinderen laten dat goed zien: ze vallen van hun fiets, huilen flink, kus en pleister erop en ze gaan weer door. Dit zijn we als volwassenen ‘vergeten’ terwijl het zo simpel is: we hoeven het ons maar weer te herinneren. Daarbij komt dat het zo logisch is dat de zon elke dag weer opkomt en weer ondergaat dat we vergeten over ons lichaam na te denken. Het lichaam doet zijn eigen ding wel.

Muziek liet mij mijn eigen authentieke bewegingen ont-wikkelen. Ont-dekken dat muziek mij beweegt. Alles om ons heen is in beweging, meebewegen brengt ons in ons centrum. Muziek laat ons ervaren dat we levende wezens zijn. Dat we verbonden zijn met het grote geheel, de natuur, de maatschappij en de wereld. We zijn als individu onderdeel van het leven.

Het gaat om met het leven mee te bewegen. Ons leven is een groot muziek werk, muziek raakt je kern en je hart.

Je gevoelens en emoties reageren bewust en onbewust meteen op de eerste toon van een nummer! Ooit al eens de rillingen over je rug gevoeld en kippenvel gekregen toen je onverwachts met een mooi muzieknummer in contact kwam?

Comment Section

5 reacties op “Mijn verhaal


Door Theo op 20 juli 2015

Wow wat heb je dat mooi onder woorden gebracht, zelfs ik zou bijna zin krijgen om mee te gaan doen na het lezen van “Waarom Judith” 🙂 in een woord geweldig!! Niets meer aan veranderen!!


Door Judith op 20 juli 2015

Dank je wel Theo voor je fijne complimenten!


Door Paul op 16 december 2016

Ha Judith.
Mooie txt.
Mooie website.
Fraaie layout.
Tot dinsdag.
Paul 👣👣💞💞


Door Paul op 19 april 2017

Compliment voor onze docent Judith.

Afgelopen dinsdag danste Hélène met ons mee. Een 82 jarige vrouw, nogal moeilijk ter been. Haar rollator had ze thuis gelaten. Ze was door een van ons thuis opgehaald en werd na de les weer terug gebracht. Hélène is in 2003 begonnen met dansen bij Elisabeth van Leeuwen o.a. in Enschede.

Geweldig, hoe Judith de les op Hélène heeft afgestemd, zonder dat het voor ons storend of vertragend was. Bewondering en waardering voor deze fijne en verdiepende Danza avond in Oldenzaal met Hélène.
april 2017


Door ruth op 28 september 2017

Mooi stuk, en zo herkenbaar. Zonder dans of muziek is mijn leven plat, eendimensionaal en eigenlijk niet voor te stellen. Had t zelf geschreven kunnen hebben. Bedankt dat je je kracht deelt met ons en ons verbindt

Plaats een reactie


*