Page content

Info

Wat is de kracht van Joy for Life.

 • Iedereen die bij Joy for Life binnenkomt vind de sfeer fijn, vertrouwd en zeer veilig.

Warm welkom, hartelijke ontvangst en helemaal jezelf kunnen en mogen zijn.

Bij Joy for Life voel je je thuis!

 • Iedereen komt altijd graag terug, voelt zich ontvangen en opgenomen!
 • Begeleiding op maat en support wanneer nodig:

Wanneer er tijdens de les, na de les of in de week na de les iets bij je geraakt wordt kun je altijd contact opnemen met de docent en ze zal je kosteloos en helemaal gratis de steun geven die je nodig hebt.

Komen er tijdens deze gesprekken thema’s naar boven die nader bekeken dienen te worden dan maken we een afspraak voor een Couch & Coach gesprek. Een extra sessie en meer ruimte c.q. tijd voor dat wat aan de orde is.

Dit gesprek vind op een mooie plek in de natuur plaats, op de bank of wandelend in de natuur. Deze extra sessie is niet gratis. Als de docent je niet verder kan helpen dan verwijst ze je graag door naar een passende collega.

 • Beweging en Dans bij Joy for Life gaat om je welbevinden, om je fijn te voelen en de lichte kant van het leven te le(ren) ven.

Daarbij kunnen schaduwkanten wakker worden.  Zoals je geraaktheid, je grenzen, je comfortzones. Deze schaduwkanten heeft ieder mens en is inherent aan het leven.

Schaduwzijdes als: onzekerheid, angst, boosheid, schaamte of onmacht mogen er zijn, het omarmen van je schaduw is kwetsbaar en tevens erg krachtig. Om de lichtheid van het leven ten volle te kunnen leven is het ook nodig deze schaduwzijden in jezelf beter te leren kennen. Bij Joy for Life gaan we ervan uit dat het licht in ons lichter wordt als de schaduw (onzekerheid, angst, schaamte) ook gezien en geleefd mag worden.

 • Circle of Life: het leven draagt alles in zich;

hoogte- en diepte punten, euforie en neerslachtigheid, plezier en angst. Als we met beide polen kunnen zijn en kunnen dealen met dat wat er is in het moment dan komen de vitaliteit, de levendigheid en levenslust vanzelf terug.

Hoogtepunten zouden we niet kunnen ervaren als we de dieptepunten niet kennen.

 • Levenskunst.

Bij Joy for Life leer je van het leven een Kunst te maken: Levenskunst.

Je leert ervaren dat je er nooit alleen voor staat. Omdat we in een fijne en mooie groep mensen, gelijkgestemden samen zijn herkent iedereen de dingen van elkaar.

Plezier en levensgeluk zijn net zo heerlijk om te delen. Aanstekelijk zijn we!

Doordat er bij Joy for Life extra support en persoonlijke begeleiding is tijdens en na de les leer je in het moment nog meer zelfvertrouwen te ervaren.

Special Treatment!

Elders wordt gezegd: zoek maar een therapeut… Bij ons niet!

Dat betekent niet dat we een therapie groep zijn bij Joy for Life, zeer zeker niet!

Er is ter plekke aandacht, persoonlijk en op maat. Anderen merken het vaak niet eens.
Zo subtiel vind dat plaats.

 • Muziek

De kracht zit hem in de trilling van de melodie en het ritme, daar kunnen we niet aan ontsnappen. Muziek komt binnen, of je het wilt of niet: het raakt!

Muziek zet ons gevoel in beweging en laat onze emoties stromen.

Samen met de speciale oefeningen en de geselecteerde muziek kent het een werking die zijn weerga niet kent!

Het brengt “leven in de brouwerij”

Deze kracht versterkt zich nog extra doordat de lessen ook nog eens afstemming en speciale thema’s als natuur, seizoenen en andere belangrijke gebeurtenissen kennen.
Altijd in het nu met alles dat er is. Dit maakt dansen en bewegen bij Joy for Life uniek!

Juist bij klachten als depressie, burn- out is het zo belangrijk om stappen te zetten, te bewegen in dat wat er is. Niet in je uppie, maar met anderen, samen.

De klachten zijn meestal heel onschuldig en klein begonnen, vaak nauwelijks merkbaar. Ineens komen ze aan het licht en is de weg terug langer dan gedacht.

 • Prikkels

Het leven van tegenwoordig kluistert ons aan onze stoel. Veel pc, telefoon, voor werk, vrije tijd en sociale contacten. We fietsen er niet zo maar meer op uit om een vriend of vriendin op te zoeken.
We appen er wat af.
Hoe fijn deze techniek ook is, het laat ons te stil zitten

Stimulerende Prikkels zijn nodig ☺

Prikkels nodig in deze hectische tijden??

Ja!

Goede en gezonde prikkels die onze gezondheid en levenskrachten op een goede en gezonde manier stimuleren.

Waarbij je jezelf niet verliest maar je tot jezelf laat komen. Heel subtiel, heel krachtig, ook als je 83 jaar bent en niet goed meer kunt staan.

Bij gezonde prikkels als de speciaal geselecteerde muziek bij Joy for Life Beweging en Dans. Alles op maat en naar behoefte.

 • Kwaliteiten en Talenten Ontwikkeling

Groeien: je ontwikkelt je persoonlijkheid, je gezondheid, je geest en tevens worden je gedachten tot rust gebracht als je met muziek bezig bent.

Ja ga jij jezelf nóg beter leren kennen? Je grenzen (her) ontdekken?

Bewegen en dansen bij Joy for Life nodigt uit om uit je comfortzones te komen, het leven buiten de lijntjes te ervaren door je onzekerheden heen.

Kom tot leven, laat je licht stralen en laat het zien. Je bent het waard!
De wereld wacht op je!
Jouw unieke kleur is nodig om het palet van leven compleet te maken!

 • Training

Bij Joy for Life worden trainingen en nieuwe ontwikkelingen op de voet gevolgd, nieuwe muziek, oefeningen: alles is en blijft up to date!

 • Herhaling en Continuïteit:

De les kent een speciale opbouw

Er zijn oefeningen die steeds terugkomen om souplesse, vitaliteit, kracht, plezier en ontspanning in beweging te stimuleren en te genereren.

Je ervaart op zachte manier toch een soort “work out”. Vitale muziek zal je uitnodigen zoveel mogelijk uitbundig te zijn. Ingetogen muziek zal je leren te vertragen en diepe ontspanning te ervaren.

Bij Joy for Life staat continuïteit hoog in het vaandel. Alleen bij regelmatige beoefening bereik je gewenste resultaten.

Liefst wekelijks om zoveel mogelijk rendement te halen.

Je wordt gezonder, vitaler, je weerstand tegen klachten stijgt en zaken als onzekerheid, eenzaamheid lossen als sneeuw voor de zon op als je regelmatig een “shotje” muziek tot je neemt.

Vergelijk het  met vitamines die in groente en fruit zitten. Elke dag een flinke dosis is nodig om op langere termijn de weerbaarheid tegen griep op peil  te hebben.

Het les programma door het jaar kent ook een speciale opbouw:

Komend seizoen zullen Levenskunst en Muziek belangrijke thema’s zijn.

Ook dit  maakt Joy for Life onderscheidend.